Egil på Stavsjø har jo drevet etterforskning på "Viking"-motorbåtene (for det var 2 stk - bilde av den andre kommer snart) og Egil forteller:
"Jeg sporet begge til siste endelikt - den minste ("Viking" II, red. anm) ble kjørt bort med trailer, har bilder av opplasting i Brummundal til Osen-området og så dumpet på fyllinga året etter fordi den var i så dårlig stand, mye råte. Den største av de ble brent på Hamarstranda og jeg fant rester etter båten der på stedet og det ligger på Minnesund."
 
Rettelse:  Eyvind på Hamar opplyser at fabrikken på Tjuvholmen er KIRKEBYFABRIKKEN. Erling Volds fabrikk var på jernbanebrygga der hvor politikammeret var i mange år. Godt vi har skarpsynte lesere med god hukommelse...
 
Mer Viking: Stemningsbilde fra Hamar en vinterdag på 1950-tallet. "Viking" ligger på slippen ved Høiensalodden. Denne flotte motorbåten kom til Mjøsa i 1957 (bygget 1938 i Arendal) og  gikk  i rute en kortere periode på Hamar, Nes og Pannegen. Innkjøpt av Ragnar Andresen og skulle være reservebåt for "Hamar-Kapp-Ferjen" - men slik gikk det ikke. Vi vet ikke skjebnen til fartøyet, men skal senere ha vært fritidsbåt på Stange. Siste kjente eier er Erling Cae. "Viking" målte 43x11x4 fot, 18 Brt. Sol, snø og is - og Erling Wolds konfeksjonsfabrikk på Tjuvholmen. (Bildet er datert 1953, men det stemmer dårlig med historikken på båten.)

Viking vinter_1953_s