Losnavannet er litt nord for Mjøsa, men siden vi har fått et spørsmål om båttrafikk på denne sjøen, må vi anstrenge oss litt for å bringe lys over også denne saken.

Det er "Jon" som spør:" DaleGudbrand" gikk på Losna på 1990-tallet. I følge skipsregistrene har båten fortsatt samme navn og er registrert på samme eier på Tretten. Hvor er denne båten blitt av?

Avisa Dagningen har en artikkel 23. juli 1990 om båten "Nidelvbussen" som nettopp var sjøsatt. Redaktøren antar at det er denne båten det spørres om og som senere må ha fått navnet "DaleGudbrand". Båten skulle ha 2 daglige ruteturer med utgangspunkt Bådstø og med anløp av campingplassene rundt sjøen. Fartøyet: 18m x 4,4 m x 0,45m. 40 pax. Framdrift: 300 Hk Volvo Penta og vannjet. Eier og skipper: Torstein Sørgaard fra Trondheim som opprinnelig hadde tenkt å drive turistbefordring på Nidelva, men han fikk ikke kommunen med på planene. Siden redaktøren kun har deler av denne avisartikkelen, er det ukjent hvorfor denne båten havnet på Losna. Redaktøren kan kontaktes på 95 12 50 70 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

D/S "Dalegudbrand" (bygget 1848) gikk også  på Losna noen år, men ble ingen suksess. Hun ble flyttet ned til Mjøsa i 1861, men også her fikk båten kort karriere som passasjerskip.

Bilde fra Jon

DaleGudbrand Nidelvbussen

Bilde fra avisa. Foto: Tor Kleiven

Losna Nidelvbussen