SISTE: Arild er - etter avisoppslagene - biltt kontaktet av firmaet som jobbet på brua. Mannen som ble reddet er visstnok stadig i Norge og det kan være en mulighet for at Arild kan få treffe ham etter hvert. Gledelig!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vår egen ARILD ble i dag overrakt diplom og blomster av ordføreren i Østre Toten, Hans Seierstad.

Se video på Oppland Arbeiderblads nettside ved å klikke  HER

Seremonien fant sted på rådhuset med hele formannskapet i kommunen til stede. Arild ble under seansen eskortert av styreleder og nestleder i Mjøssamlingene samt Magnus Sefland som har vært vår "advokat" i saken og som har fremmet forslaget overfor Carnegie og fulgt opp med korrrespondanse bl.a. med Fylkesmannen i Oslo/Akershus og i Oppland.

Arild reddet altså en mann fra den visse død 27. juni 2013. Den litauiske arbeideren falt ned fra en av bruene og ned i Minnestryken - uten redningsvest.  Arilds åndsnærværelse, kjappe handlekraft og gode sjømannskap ble redningen. Saken har tatt lang tid, men det skyldes at Carnegie har vært under omorganisering. Grunnen til at hedersbevisningen skjedde på Toten er at det er redningsheltens hjemfylke/hjemkommune som har ansvaret for slikt selv om dåden skjedde i Akershus/Eidsvoll. 

Mjøssamlingene gratulerer Arild med vel fortjent utmerkelse!     

Arild helt_2s

Over: Ordfører Seierstad fikk klump i halsen da Arild fortalte... Foto: Åge Bjørnstad

Under: Stolte kamerater! Magnus Sefland (tv) og Per Inge Høiberg (th) Foto: Åge Bjørnstad

Arild helt_1_s