Mjøssamlingene vil gjerne ha taubåten WILLY som medlem i Norsk Forening for Fartøyvern. Søknad er sendt og styret i NFF anbefaler at WILLY tas opp som medlem på landsmøtet i oktober. Der møter Magnus Sefland som delegat for Mjøssamlingenes M/F HELGØYA (som har vært medlem i mange år), og Per Inge Høiberg møter som delegat for D/S SKIBLADNER. Fartøyvernforeningen er ganske spesiell fordi foreningens medlemmer er selve fartøyene - ikke personer eller sammenslutninger. Dersom WILLY blir godtatt som medlem vil Mjøsa ha 2 flytende og operative fartøyer i fartøyvernforeningen. M/F HELGØYA er landsatt, og Riksantikvarens signaler tyder på at verneverdige fartøyer på land etter hvert skal betraktes som museumsgjenstander - ikke som båter under fartøyvernet. Derfor er det viktig at Mjøssamlingene markerer seg med et operativt fartøy som medlem i NFF.

Bildet under viser WILLY som tar om bord last ved Eidsvoll. Redaktøren har en anelse om hva dette dreier seg om, men avventer innspill fra personer som kan gi konkrete opplysninger.

Ring 95 12 50 70 eller mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Wy v_kai_3_s